Google Glass la prima vista

Furnizorul de solutii software Yonder, parte a grupului olandez Total Specific Solutions (TSS), a aniversat 2 ani de cand a deschis biroul de la Iasi. Cu aceasta ocazie, Ramon Zanders, Managing Director, ne-a prezentat strategia cu care compania adreseaza piata. The Innovation Roadmap pune accentul pe inovatie ca strategie, pentru ca o companie care activeaza in dezvoltarea de sofware sa-si asigure succesul pe piata in viitor. Cele patru tendinte care stimuleaza inovatia in ce priveste dezvoltarea de produse software de succes, sunt: Modern user interfaces, aplicatii mobile, cloud computing si Big Data.
Yonder nu lucrează cu clientul final care va folosi aplicatiile, ci actionează ca partener si consultant al dezvoltatorilor de software. Principalii clienti sunt companii de software de produs din Olanda, de pe piata de software destinat industriei medicale, farmaceutice sau bancare.


In cadrul evenimentului, compania clujeana a oferit ocazia participantilor de a testa Google Glass, cel mai in voga gadget de la Google. Am sa incerc sa va povestesc experienta asa cum a trait-o eu si sa trag cateva concluzii.
Spre surpeinderea mea, ochelarii sunt foarte confortabili. Nici nu-i simti cand ii pui pe cap. Sunt foarte usor de utilizat.
Pentru a-i porni este de-ajuns sa atingi rama si sa-i dai comanda vocala "Ok Glass". Gadgetul raspunde foarte rapid si exact la cele doua comenzi.
Senzatia pe care o ai cand privesti meniul, este ca si cum ai privi un ecran de smartphone de la o distanta de pina la un metru.
Meniu iti permite sa faci urmatorele operatiuni:
Take a picture
Record a video
Get directions to...
Send a message to...
Make a call to...
Make a video call to...
Start a stopwatch
Listen to...
Translate this

Pentru a fi complet functional, echipamentul trebuie sa fie conectat la internet.
Pentru a selecta din meniu operatia pe care vrei sa o faci, controlezi ochelarii prin miscarea capului. Si surprinzator raspunde rapid si exact, fara erori sau distorsionari de imagine sau acuratete.
Eu i-am spus sa posteze un update, am selectat Twitter si i-am dictat "Testing Google Glass". S-a miscat extrem de rapid si fara niciun incovenient.
Nu stiu la ce cont de Twitter era conectat in momentul testarii, dar a postat update-ul fara probleme :)

Cateva chestiuni care pot fi imbunatatite la Google Glass.
Unghiul de privire al ecranului ar trebui focalizat mai bine. Acum este un pic cam in stanga, foarte aproape de nas.
Ar trebui ca ramele sa fie pliabile ca la orice ochelari, pentru ca altfel sunt dificil de transportat si exista riscul sa-i rupi.
In timpul utilizari, pentru ca poate fi controlat prin miscarea capului, cel din fata ta poate avea impresia ca ai probleme cu ochii pentru ca ii cam invarti aiurea cautand sa focalizezi si sa citesti ecranul. Cred ca la fel s-a intamplat si atunci cand au aparut primele dispozitive bluethoot, cand aveai senzatia ca oamenii vorbesc singuri pe strada :)

Sunt convins ca are un foarte mare potential, iar la acest moement inca nu ne dam seama cate posibilitati de utilizare poate avea.
Un lucru este sigur, gadgetul va interzis in cazinouri si cinematografe. S-ar putea ca si barurile, cluburile si restaurantele sa interzica utilizarea lui.


Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.
Un produs Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.