Archive for septembrie 2012

Turnul Nostru


Mâine, 28.09.2012, la orele 20 va avea loc inaugurarea proiectului "Turnul Nostru", poate cel mai important proiect de revitalizare urbană din Iași.
Felicit echipa de proiect și pe toți ceilalți care au susținut și sprijinit inițiativa. Asta demonstrează că atunci când este pasiune, entuziasm și determinare se pot produce schimbări pozitive în comunitate.
Este un foarte bun exemplu care arată că este nevoie de inițiativă și implicare concretă pentru a genera o imbunătățire a felului cum arată lucrurile din jurul nostru. Și drumul de la idee, opinie până la suflecarea mânecilor și apucatul de treabă este cel mai dificil. Dar nu imposibil!


Proiectul a fost realizat de un grup de tineri dornici să contribuie la schimbarea unor mentalităţi conform cărora lucrurile ar trebui să se întâmple de la sine, pentru a deschide calea spre implicarea cetăţenilor obişnuiţi în înfrumuseţarea oraşului nostru.  Componeţa eterogenă a echipei, prin diferitele profesii şi experienţe ale membrilor săi, a reprezentat un element important pentru reuşita proiectului, dispunând de diverse cunoştinţe, expertize, entuziasm şi energie necesare implementării.

Pentru a asigura sustenabilitatea proiectului, Turnul Nostru va fi preluat de Fundaţia Comunitară Iaşi şi va reprezenta simbolul Programului de  Revitalizare Urbană al cărui scop este de a îmbunătăţi aspectul oraşului, având şi o puternică componentă de dezvoltare comunitară şi socială.

În prezent se pregăteşte o a doua etapă a proiectului care presupune reamenajarea spaţiului verde din jurul Castelului de apă. Lucrările, derulate sub coordonarea directă a unor ahitecţi peisagişti, ar fi o continuare de succes a renovării castelului şi ar întări convingerea că prin implicarea cetăţenilor şi a instituţiilor putem schimba în bine spaţiul comun din Iaşi.

Implementarea proiectului a fost posibilă cu sprijinul financiar al partenerului Pepsi, cu implicarea unor companii private şi a autorităţilor locale, cu acordul CFR- Călători S.A, dar şi cu sprijinul tuturor cetăţenilor care au crezut că împreună putem schimba lucrurile în mai bine.


Posted in , , , | Leave a comment
Un produs Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.