Hai să pornim o revoluție în educație!
Neadecvarea sistemului s-ar putea traduce pentru tine aşa: mergand la cursuri şi semniarii şi luând examenele vei avea o diplomă dar asta nu înseamnă că vei fi pregătit să trăieşti fericit şi împlinit în deceniile care urmează. Pe principiul „Nu lăsa şcoala să îţi strice educaţia” te poţi ocupa singur de dezvoltarea ta şi studenţia care te aşteaptă este cel mai bun moment pentru acest lucru.

Tu crezi că educaţia universitară din România este adecvata provocărilor pe care le va avea generaţia ta?

Centrul de Resurse pentru Organizaţii Studenţeşti proiectează o posibilă imagine a educaţiei din viitor; o alternativă nu doar la sistemul public de învăţământ, ci o alternativă la educaţia aşa cum o cunoaştem astăzi în lume, nu doar în România.

Pe scurt, CROS vrea să nască o universitate alternativă la actualul sistem. Una fără profesori (ci cu traineri şi mentori) şi fără note (ci cu participări la proiecte). Iar acesta este un plan deja aflat în derulare, cu sarcini (naşterea şi susţinrerea unor comunităţi de practică în diverse domenii), cu etape (în trei ani şi-au propus să aibă primul “absolvent” pregătit numai în sistemul lor, fară a fi înscris într-o facultate clasică) şi cu obiective clare (“în 10 ani vor să convingă tinerii să treacă de la “a învăţa lucruri” la “a învăţa să fie”).

Premisa modelului propus de CROS este că evoluţia actualului sistem nu este suficientă şi că este nevoie de o revoluţie în educaţie. Vestea bună este ca în fiecare dintre noi se poate naşte o revoluţie.

O inițiativă inspirată de ideile lansate de Sir Ken Robinson. Bravo CROS!

Posted in , , , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.
Un produs Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.