Ce am invatat la Social Media Summit Iasi 2012

Asa cum spuneam in prezentarea mea, confirmat si de cei care au vorbit in sesiunile ulterioare, in social media (blogging inclusiv), audienta si calitatea continutului livrat ei, sunt cele mai importante elemente din ecuatie.


Asa cum a reiesit din excelenta prezentarea a lui Emanuel Martonca despre cum foloseste Coriolan social media, brand-urile ar trebui sa devina creatori si distribuitori de continut pentru audientele lor. Dar asta inseamna investitie in resurse, efort coordonat, obiective clare (prospecti, subscriberi, vanzari). Din pacate, asa cum arata si Manafu in prezentare, companiile romanesti isi doresc de la social media sa fie gratis. Nu exista asa ceva! Chiar daca o faci in-house, tot te costa.

Inca o chestiune interesanta cu ce am ramas de la conferinta. Nu conteaza cifrele unui blog, ci loialitatea cititorilor, calitatea lor si engagementul. De buna seama ca ei te vor duce spre alti cititori, spre cifre mai bune, dar un blogger ar trebui sa se gandeasca la ce fel de continut livreaza, nu la cifre.

Trebuie sa le multumesc Martei si Revistei Biz pentru ca m-au invitat si pentru ca au venit din nou la Iasi. Sper sa vina si la anul, pentru ca audienta ieseana este una interactiva si ies evenimente animate. Ca sa nu mai vorbesc de networking-ul de calitate din pauze.

Toate acestea au fost posibile sponsorilor care cred in social media si investesc cu succes acolo. Firesc, clientii lor sunt deja acolo. Le multumesc pentru sprijinul acestui eveniment la Iasi: Staropramen, Danone (fiica-mea e mare consumatoare de Actimel), BCR, Romtelecom, Cosmote. Sper ca vor sprijini in continuare proiectele celor de la BIZ si ca ne vom vdea si la anul in dulcele targ.

Posted in , , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.
Un produs Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.