Archive for noiembrie 2011

Visit Romania


This is post is dedicated to my foreign readers and friends, which never been to Romania and want to know a little bit more about my beautiful country and about our contribution to the world.
Hopefully, you will see that Romanian are smart, talented and good :)








Advertising Agency: Graffiti BBDO Bucharest, Romania
Creative Director: Mihai Gongu
Art Director: Adi Ghita
Copywriter: Mihai Gongu
Illustrator: Adi Ghita

from here

Posted in , , , , , , , , , , | Leave a comment

Romanii sunt destepti!

Sunt convins ca te deranjeaza modul in care suntem priviti, noi romanii, in strainatate. Exemplele recente din Franta si Italia sun elocvente. Cum ar fi sa schimbam imaginea asta?

La o simpla cautare pe Google "romanii sunt", sugestiile automate generate de motorul de cautare l-ar jigni chiar si pe cel mai indiferent roman.
Provocarea este urmatoarea: pana pe 1 decembrie, romanii sunt invitati sa caute pe Google sintagma „romanii sunt destepti” in cat mai multe limbi: „les roumains sont intelligent”, „romanians are smart” etc.

Cu cat se efectueaza mai multe cautari cu aceasta sintagma, cu atat mai mult vor creste sansele sa schimbam sugestiile automate generate de motorul de cautare. Si, in final, sa schimbam si imaginea romanilor pe internet.

Intra pe http://www.romaniisuntdestepti.ro si hai sa schimbam imaginea Romaniei! Vezi in clipul de mai jos cum.

Posted in , , , | Leave a comment

Turnul Nostru prinde viata!



Turnul Nostru, a câştigat marea finală a concursului Pepsi Refresh. Acest proiect de revitalizare urbană îşi propune să renoveze un vechi turn de apă din apropierea celei mai circulate pasarele pietonale din Iaşi.

Mărturisesc că admir curajul Pepsi România de a investi în comunități. Cred ca acesta este viitorul implicarii companiilor. Doar in acest mod, comunitatile vor fi incurajate sa aiba initiativa si sa decida ce-si doresc imbunatatit in comunitate. Genul acesta de finanțări îl vom acorda și noi la Fundația Comunitară Iași. Este incredibil cata încredere iti da primirea unui astfel de grant!

În același timp, competiția Pepsi Refresh mi-a oferit ocazia să învăț despre cum se evaluează un proiect, despre cât de importantă este prezentarea lui astfel incât să convingi audiența și comitetul de finanțare/juriul. Oricât de bună o idee, este foarte important ca proiectul să fie relevant, coerent, fezabil, articulat și să demonstreze impactul asupra comunității unde va fi implementat.
Jos pălăria juriului, format din Cristina Bazavan, Cabral și Mihai Dobrovolschi pentru modul în care au jurizat. O foarte bună lecție, predată live! Și asta nu pentru că am câștigat.

Dincolo de conceptul arhitectonic şi soluţiile tehnice aplicate, proiectul Turnul Nostru se doreşte a a fi un simbol al implicării cetăţeneşti.
În spatele acestui proiect se află o echipa de tineri profesionişti, o echipă de oameni care cred că pot schimba oraşul în mai bine. Cu toţii suntem conştienţi că greul de acum începe dar suntem încrezători şi bucuroşi că primul pas, l-am făcut atât de bine.
Rezultatele se vor vedea pe 18 februarie 2012, cand vom inaugura Turnul Nostru.

Vă mulţumim pentru sprijin şi ne bucurăm că aţi avut încredere în noi!

Inchei cu momentul anuntari castigatorilor suprins de Adrian Ciubotaru.

 

Posted in , , , , | Leave a comment

Doneaza 2 euro pentru Spitalul Sf. Maria


Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sf.Maria” Iaşi este cea mai importantă unitate sanitară din regiunea Nord-Est a ţării pentru copii cu vârste între 0-18 ani. Aici se internează anual peste 60.000 de pacienţi.

La momentul actual, este imperios necesară continuarea procesului de reabilitare şi modernizare a spaţiilor hoteliere şi administrative, din cauza existenţei unui grad major de degradare, atât din punct de vedere arhitectural (pereţi, pavimente, tâmplărie exterioară şi interioară), cât şi în ceea ce priveşte instalaţile sanitare, electrice şi termice. Sectoarele ce necesită intervenţii urgente sunt Clinica Chirurgie pediatrică I şi Sectorul septic, Clinica Pediatrie generală IV şi Bucătăria dietetică, spaţii unde sunt trataţi anual peste 8.000 de copii de către 100 de cadre medicale.

Fundaţia Scheherazade a lansat un proiect ambiţios de renovare a spitalului de copii "Sf. Maria" din Iaşi, aflat în prezent într-o stare critică de funcţionare. Proiectul, intitulat „Copiii fac bine”, se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Până pe data de 15 noiembrie 2011, toţi cetăţenii care vor să facă o donaţie de 2 euro pentru a contribui la reabilitarea spitalului „Sf. Maria” din Iaşi pot trimite un SMS la numarul 879, disponibil în reţelele de telefonie mobilă Orange, Vodafone şi Cosmote, sms pentru care nu se va percepe TVA. 

Posted in , , , | Leave a comment

Facebook in Romania


34% dintre utilizatorii romani de Facebook acceseaza reteaua de pe mobil.

Una din cifrele interesante din infographic-ul de mai sus.
Foarte interesante evolutiile celorlalte retele. Adoptarea rapida a FB in .ro a dus la prabusirea Hi5. Nici Neogen nu sta mai bine. Iar Twitter-ul este steady. Chiar sunt surprins ca nu are o rata de adoptie mai mare.
Sa fie oare de vina locvacitatea romanilor? :)

Posted in , , , | Leave a comment

The Universal Principles of Persuasion



"We use language for various purposes. We describe the world. We ask questions. We issue commands. We make agreements. And we try to persuade. Marketers and advertisers try to persuade people to buy products. Public relations specialists try to persuade people to have positive perceptions of organizations. Political consultants try to persuade people to support causes and candidates. Executives try to persuade people to work effectively, to agree to a contract, to accept a job, and so on. Parents try to persuade children to listen to them. Attorneys try to persuade people to favor their clients. All those activities have something important in common. Marketers, advertisers, public relations specialists, political consultants, executives, and lawyers, in fact all of us, are advocates either full time or part time. When we seek to convince someone, we are in the business of practical persuasion, of persuading people to change their minds or do things.

You might expect, given the number of people engaged in advocacy and the importance of what they do, that there would be a comprehensive, well-established theory of how to do it. You would be wrong. There is no such theory. People learn to be advocates by the seat of their pants.
We aim to remedy that. This paper is about developing effective advocacy strategies. It elaborates a novel theory that organizes and systematizes the process of constructing persuasive cases in support of desired conclusions."

Download an impressive theoretical work about persuasion and advocacy

Leave a comment

NetCamp 2011





Pe 22 noiembrie prietenul Manafu organizeaza NetCamp, cel mai vechi event de antreprenoriat online de la noi, lansat acum 4 ani.
Anul acesta, programul NetCamp se va dezvolta pe doua directii. Pe de o parte, va fi un ghid de lansare a afacerilor pe Internet printr-un workshop dedicat sustinut de antreprenori cu experienta si o competitie de proiecte web. Pe de alta parte, evenimentul va reprezenta locul de intalnire al designerilor si developerilor web si mobile, propunand o serie de seminarii si sesiuni de networking.

NetCamp a fost prima mare conferinta despre Internet, dedicata antreprenorilor publisherilor online. Astazi, la a cincea editie, este un eveniment complex ce se adreseaza atat celor care vor sa lanseze o idee online, cat si celor care creeaza proiecte web & mobile.

Editia de anul acesta, din 22 noiembrie, isi propune sa atraga un nou val de antreprenori online si sa ofere creatorilor de Internet si aplicatii mobile un loc de intalnire si dezbateri.

Daca ai o idee sau un proiect web
Inveti cum sa o / il lansezi cu succes, ce provocari te asteapta si mai ales cum treci peste ele. Start-Up Now! va fi sesiunea la care trebuie sa participi. http://www.netcamp.ro/2011/start-up-now/

Te inscrii cu ideea sau proiectul deja existent la Net Start-Up, o competitie care iti ofera expunere, dar mai ales sfaturi concrete si utile de imbunatatire. E cea mai buna cale de a te testa ca antreprenor. http://www.netcamp.ro/2011/net-start-up/

Daca dezvolti proiecte web si mobile
WeWorkWeb iti ofera locul de dezbatere a celor mai noi tendinte si tehnologii. http://www.netcamp.ro/2011/weworkweb/

MobileDev ramane in continuare singurul eveniment din Romania care strange dezvoltatorii de aplicatii mobile pe orice cele mai importante platforme. http://www.netcamp.ro/2011/mobiledev/

Si pentru a oferi acces la eveniment unui numar cat mai mare doritori, organizatorii au taiat foarte mult taxele de participare si au gandit pachete pentru orice buzunar.

Iar daca esti student, poti primi o invitatie daca raspunzi creativ la o intrebare. http://www.netcamp.ro/2011/bursele-ursus/

Totul e descris pe www.netcamp.ro

Posted in , , , | Leave a comment
Un produs Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.