Archive for septembrie 2011

O viata poate depinde de tine!




Campania “O viata poate depinde de tine”, realizata Asociatia React, a pornit de la o serie de statistici alarmante cum ar fi:
- 3 din 4 apeluri la 112 sunt false urgente: 73% din totalul apelurilor inregistrate in perioada ianuarie-august 2011 sunt, practic, apeluri facute in joaca sau accidental de catre cei care suna, doar 27% sunt apeluri reale;
- La nivel national, judetul Covasna este judetul care a inregistrat cel mai mare numarul de apeluri false (in aceeasi perioada monitorizata de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale) - 86,86% apeluri abuzive. In Bucuresti, 1 din 2 apeluri sunt false (procentul apelurilor abuzive se ridica la 55,6%);
- La serviciul de urgenta 112, se inregistreaza peste 2000 apeluri/ ora; 60% din totalul apelurilor reale solicita interventia echipajelor medicale de urgenta;
- Orice apel fals inregistrat la 112 poate intarzia sau chiar determina moartea unei persoane care are nevoie reala de ajutor: in 2010, s-au inregistrat 8477 de victime grav ranite in accidente de masina (23 de oameni raniti grav/ zi)
- In ceea ce priveste masurile de prim ajutor, acestea “pot face diferenta intre viata si moarte”: dureaza 3 minute ca o persoana aflata in stop respirator sa moara, 5 minute pana la sosirea ambulantei si mai putin de 1 minut pana la deschiderea cailor aeriene printr-o manevra de prim ajutor.

Materialele de promovare, inclusiv spoturile si site-ul, au fost asigurate de Vodafone, iar televiziunile vor acorda spatiu gratuit.

Te rog sa sustii campania care lupta impotriva abuzurilor. Cred sincer ca daca multi bloggeri preiau campania, avem sansa sa atingem cu mesajul cat mai multi oameni si chiar sa schimbam ceva. A fost anuntata astazi dimineata de cel care ne-a dat SMURD, Raed Arafat, un om care merita - cred eu - tot respectul si admiratia.

Leave a comment

Sampler.ro

Prietenul Manafu imi semnaleaza aparitia unui tool extrem de interesant si de util pentru boggeri si blogosfera.
Este o carte de vizita online ce cuprinde informatii relevante pentru cei ce deruleaza campanii in blogosfera.
Proiectul, sampler.ro, a fost pus in practica de Dragos (Haotik.ro) si este in Beta acum. Se pare ca functioneaza!


Ideea este crearea unei obisnuinte pentru bloggeri de a se prezenta pe limba oamenilor de marketing si comunicare, cu cifrele relevante, si sa ofere companiilor acele date pe care nu stiu unde sa le caute adesea. E o situatie win-win.

Sampler.ro include pe de o parte informatii statice (introduse manual) si informatii dinamice (preluate automat) pentru a oferi un profil cat mai actualizat.

Ce parere aveti? Credeti ca o sa-l folositi?

Posted in , , , , , | Leave a comment

Schimba lumea in doar 5 minute. In fiecare zi



Pot nistte copii de clasa primara sa schimbe lumea in doar 5 minute?
Video-ul de mai sus demonstreaza cum pe parcursul unei saptamanii le ia doar 5 minute unor copii sa aiba un impact pozitiv asupra lumii.
De la reciclare, la plantarea de fructe si legume, pina la a spune glume :)

Ar trebui sa ne educam copii inca din frageda pruncie sa invete sa-si puna o amprenta pozitiva asupra lumii in care traiesc.
Excelenta initiativa!

Gasiti mai multe aici

Leave a comment

The story about us people and our consumptions



We are persuaded to
Spend money we don’t have
On things we don’t need
To create impressions that doesn’t last
On people we don’t care about

from here

Leave a comment
Un produs Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.