Joy

Ieri, 20 oct, la invitatia celor de la Trado Motors, am participat la BMW xDrive Tour.
De dimineata, pe o vreme de stat in casa, am ajuns la locatie, unde dupa o cafea si o scurta sedinta de socializare, am intrat in "paine". Vorba lor, bucuria nu are timp sǎ se îngrijoreze de condiţiile meteo şi de drum.

Tre' sa marturisesc ca eu sunt un mare fan BMW, inca de pe vremea lui E21, prin urmare eram nerabdator sa vad noul seria 5 GT si sa experimentez tehnologia xDrive. Ar trebui sa vorbesc si despre premiera in Romania a modelului X1, dar mie nu-mi spune nimic. Este un compromis facut de constructorul german, pe care-l inteleg dpdv al marketingului, dar nu il voi sustine.

Buuun......Dupa o scurta prezentare video a ce inseamna BMW xDrive, am trecut la dezvelirea monstrului! O combinatie intre un SUV, un MPV si o berlina de lux, modelul de baza, 535i GT fiind propulsat de un motor cu sase cilindri in linie de 3.0 litri supraalimentat ce dezvolta 306 cp. Aveam furnicaturi pe degete si tare as fi vrut sa-l incerc. Cu alta ocazie...

Fara sa pierdem timpul, am purces la o demonstratie a sistemului xDrive in conditii de on-road si off-road. Asa ca insotiti de cate un reprezentant BMW, ne-am urcat cate 2 in masini si ....of we went. Traseul ne-a purtat prin imprejurile orasului, iar la intervale regulate opream pentru a experimenta alt model din carvana.

Eu am condus un x3, un 320, al lui Claudiu David ( care mi-a oferit cateva tips-uri de condus extem de utile) si un 750i de 5l, 407 cai, cutie automata. Ce sa zic....Masinile astea parca au fost construite ca o prelungire a mea. Reactioneaza precis la reactiile mele, de parca au in ADN urme din mine. Incredibil cum accelereaza de te infunda in scaun si cum reactioneaza pe o sosea uda, chiar daca nu le-am solicitat la maxim. O incantare!

Odata ajunsi la showroom, am trecut la experimentare sistemului xDrive pe un traseu ingenios, amenajat in curte. Eu am condus un x6 si un x5 si marturisesc ca inca nu-mi vine sa cred ce poate sa faca tehnologia mentionata. Sistemul inteligent xDrive transferă putere către roţi într-un mod hotărât – şi în doar câteva milisecunde, în momentul în care sistemul simte o pierdere excesivă a tracţiunii, inversează subit cuplul, pentru a se adapta condiţiilor schimbătoare; iar astfel oferă tracţiunea maximă disponibilă şi o manevrabilitate superioară, pe toate suprafeţele. Si a fost un traseu plin de denivelari!

Una peste alta a fost o experienta minunata si parca nu as fi plecat. In concluzie trebuie sa admit ca BMW este Joy. O bucurie savurata resposabil, si traita in siguranta. Multumesc gazdelor si ii anunt ca voi raspunde cu drag si altor invitatii.

Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.
Un produs Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.