Et Cetera: Invatamantul in RO

Entuziasmul nu este de ajuns pentru a reusi in publicitate.
Sustin un seminar pe Strategii de comunicare si PR, la Comunicare Sociala si Relatii Publice, anul III, Fac. Filosofie, UAIC.
95 % dintre studenti isi doresc sa lucreze in publicitate. Din nefericire, pentru ei, nu cunosc mai mult de 2 agentii de publicitate din Romania. Nu stiu ca exista in Iasi agentii de publicitate. Nu cunosc nici macar o agentie de PR.

Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca nu au idee despre cum functioneaza o agentie de publicitate, cum este organizata. Toti vor sa faca spoturi!!!!! Si se plang ca nimeni nu le da vreo sansa sa arate cat de creativi sunt ei!

Cand le recomand sa citeasca, sa se informeze, ma privesc oarecum mirati. Nu par entuziasmati de perspectiva lecturii.
In general dupa ce le povestesc despre ce si cum este publicitatea in realitate, se mai lumineaza. Reusesc ca in urma exercitiilor practice pe care le lucram impreuna sa le starnesc si mai mult interesul. Isi dau seama de lacune si pentru a veni mai bine pregatiti, se apuca de citit.

Dar e jale......Facultatile sunt fabrici de facut bani si nu prea le pasa de ce cunostinte livreaza studentilor. Si nici daca specializarile propuse raspund cerintelor pietei.

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

5 Responses to Et Cetera: Invatamantul in RO

Un produs Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.